Shop & Books & Caffe

Flondor, Constantin – Se compară

Editura Fundației Interart Triade, 2020
ISBN: 978-606-9657-11-9

Format: 23 x 23 cm

Pagini: 154

Ilustratii: color

70.00 lei

Categories: ,

Text curatorial: Cătălin Davidescu,  dialog: Constantin Flondor / Sorina Jecza

Volumul apărut la editura Fundației Triade ilustrează prezența artistului Constantin Flondor la Muzeul de Artă din Craiova, în cadrul expoziției cu titlu omonim, curatoriate de criticul de artă Cătălin Davidescu, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021. 

Titlul ce sugerează  procesul de echivalare, de punere în balanță, SE COMPARĂ…, identifică axul în jurul căruia a gravitat întreaga punere în cadru a celor  peste 70 de lucrări de pictură, grafică, schițe/însemnări, foto, instalație, ce au constituit corpusul prezentării, relevante pentru întreaga creație a artistului. 

Alăturând lucrări din perioadele timpurii ale creației, marcate de suflul experimental al  anilor 60-80, pe când artistul a activat în grupările 1.1.1. sau Sigma, la a căror naștere a participat în calitate de membru fondator, cu lucrări mai recente, create în spiritul opțiunilor generate de apartenența la mișcarea Prolog, se vădește unitatea unui același spirit ce stăpânește formele de expresie la care recurge artistul. Comparabile, lucrările vorbesc despre aceleași obsesii formative, chiar dacă practicile la care recurge artistul par a fi ireconciliabile. Folosind medii diferite, de la fotografie, la pictură sau instalație, folosind interdisciplinaritatea dintre artă și științe, sondând limitele epistemologice ale limbajelor artistice, Constantin Flondor exprimă unicitatea unei lumi armonice, aflate în consens cu ființa sa lăuntrică. 

Eseul Anima mundi, semnat de Cătălin Davidescu, reprezintă un argument convingător ce însoțește demonstrația vizuală, iar dialogul  Gospodărirea neputinței, purtat cu Sorina Jecza, dezvăluie o fascinantă capacitate discursivă a artistului.

You may also like…

Cărți & Cadouri

Sorteaza dupa: