Jochen Fischer: Cele mai mici lucrări. Colaj

Expoziţia reuneşte un număr de colaje obiectuale realizate de artist în perioada ultimului an. Perspectiva pe care o abordează sculptorul alunecă între poetic, enigmatic, ironic şi subversiv. Referinţele culturale prezente subtextual, precum şi utilizarea tehnicilor ready-made-ului fac apel la diferitele stiluri ale modernismului – Dada, suprarealism, obiectualismul anilor 70. Punctul de vedere este, însă, întotdeauna foarte subiectiv şi critic.

Proiectul a mai fost dezvoltat şi în alte spaţii; într-o piaţă publică mare în Montevideo, expoziţia s-a numit Sudario della Calle. Acolo artistul a confecţionat la faţa locului obiecte, pe care, ulterior, le-a dăruit trecătorilor.

Artistul este profesor de sculptură  la Universitatea Johann Wolfgang Goethe /Institutul de Pedagogie Artistică din Frankfurt-am-Main/Germania. În această calitate are colaborări cu mai multe universităţi europene, între care şi cu Facultatea de Arte din Timişoara.

Expoziţia e completată cu prezentări video ale artistului, precum şi cu proiecte şi experimente  ale studenţilor pe care îi îndrumă.