Alina Buga: Zidul. Sculptura progresivă 

Expoziția de la galeria Fundației Triade a reluat conceptul  ZIDul, lansat în 2004, cu  Doggy Fashion, la Galeria H’art, în Bucureşti.

Instalația, de data aceasta dispusă ca demarcaţie între două lumi, între vizitatori şi câinii de teracotă aliniaţi pe pardoseală într-o ordine perfectă, s-a constituit din 148 canide din teracotă, figurine grupate pe interese sociale, ca tipologie uşor convertibilă spre antropomorfizare, într-o expoziţie concepută şi analizată logistic în stilul Fashion Warehouse.

« Imaginați-vă un depozit care trebuie populat cu fantasmele cotidianului nostru. O lume a câinilor, rânjetelor, grimaselor, duioșiilor și senzualităților de tot felul. Aceasta este expoziția Alinei Buga. 800 kg de lut, 147 de câini, tot atâtea personaje, din care cel puțin 3 sunt politicieni, 588 de labe, 125 de cozi ridicate, 13 lăsate în jos, 13 tăiate, 9 perechi de sâni, un set de aripioare angelice și două perechi de coarne – iată un inventar sumar al depozitului canin marca BUGA. »  (Dan Popescu, Doggy Fashion, text la expoziţia organizată la Galeria H’art din București, 2004)

Evenimentul vernisajului a fost dublat de spectacolul Teatrului Auăleu, Ferma animalelor, autodefinit ca ”spectacol cu cântec în care Ionuţ Pârvulescu are un rol porcos şi suflă un pic la tubă, Ioan Codrea joacă un câine şi  mai multe roluri mici, pe lângă care suflă şi în saxofon. Christine Cizmaş este o vacă care cântă la acordeon, Andrei Racolţa bagă la chitară şi la bass şi mai e şi măgar, Cari Tibor cântă la pianină electrică și e un pic corb, iar  Ovidiu Mihăiţă bate la tobe şi e cabalin”.

Prezentare : prof. dr. Pia Brînzeu