Adi Holzer / Danemarca – Expoziție de grafică

Întâlnirea cu Adi Holzer este una cu un artist fascinant, o întâlnire ce incită gândirea și poate transforma o zi în bucurie.

Puterea de exprimare a culorii, îndrăzneaţă şi variată, devine un factor important în arta lui Adi Holzer. Lumea artiştilor este una dintre temele prezente în creaţiile lui Adi Holzer, cărora i se alătură clownul, cu un ochi plângând, iar cu celălalt râzând, devenit o figură centrală. Aria sa tematică cuprinde tratează  prezentul: oameni, flori, peisaje, situaţii inspirate de arta populară austriacă.

O altă sursă de inspiraţie este muzica. Acest lucru se observă într-o serie care le este dedicată unor compozitori precum Mahler, Mozart şi Bruckner.

O altă direcție a artei sale o reprezintă artă religioasă. Numeroşi artişti danezi din deceniile trecute s-au decis pentru izvoarele biblice, ca şi punct de pornire în reprezentările bisericeşti. Adi Holzer a reuşit să se opună acestei tendinţe generale. El îşi formează o bază solidă în literatura biblică, sar creează în biserici o artă figurativă dramatică sau meditativă.

În ceea ce priveşte diferitele tehnici folosite de către Adi Holzer, se pot enumera cele de gravură, litografie, turnare în bronz, gobelin, pictură pe sticlă şi inclusiv tehnici inovatoare de mozaic de sticlă.

Adi Holzer s-a născut în anul 1936 în Stockerau la Viena, unde, între anii 1955 şi 1960, studiază la Academia de Arte. Prin căsătorie, se stabileşte din anul 1962 în Danemarca.

Are numeroase lucrări de for public în Austria și Danemarca (clădiri, biserici şi instituţii).