Artist Walk cu Vlad Basarab

Joi, 21 octombrie, la ora 17:00, vă invităm la un Artist Walk cu Vlad Basarab.

Vlad Basarab, născut în anul 1977 la București, este artist vizual cu peste 20 de expoziții personale în SUA, Europa și China. Lucrările sale se găsesc în importante colecții internaționale publice și private din China, Taiwan, SUA, Coreea de Sud, România, Ungaria, Moldova, Croația, Elveția.
În 2001 a absolvit Facultatea de Arte (Bachelor of Fine Arts), secția ceramică la University of Alaska Anchorage, iar în 2013 a obținut diploma de Masterat în Arte Frumoase (Master of Fine Arts) în multimedia la West Virginia University, SUA. În prezent este doctorand la Universitatea de Arte București. Între 2013 și 2014, Basarab a fost cercetător Fulbright în România.

În 2014 a câștigat premiul 1 la concursul internațional pentru proiectarea Monumentului Limbii Române organizat de Academia de Științe a Republicii Moldova. În 2020, a obținut Premiul pentru Artă în Spațiul Public al Uniunii Artiștilor Plastici și al Ministerului Culturii din România. În 2017, artistul a obținut Premiul de Excelență la Bienala Internațională de Ceramică Cluj.
Este membru al NCECA (National Council on Education of the Ceramics Arts, SUA) din 1998, și al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 2006. În 2017, artistul devine membru al Academiei
Internaționale de Ceramică (Geneva, Elveția).

Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național de Artă Timișoara, în cadrul expoziției Aripa secretă.

Participarea la Artist Walk este gratuită, însă locurile sunt limitate. Pentru înscrieri: contact@artencounters.ro
Accesul în spațiul expozițional se va realiza în baza certificatului verde, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor sanitare.

Imagine: Vlad Basarab, lucrare din seria Folding Memory (Plierea memoriei), prin amabilitatea artistului

Categorii

Arhiva

Categorii

Arhiva