Bogdan Matei: The Room

The Room

The Room -”camera minții”, invită privitorul să intre în conștiința artistului, să devină altcineva. Obiectivează o critică asupra polarității gândirii artistului, un moment de bruiaj interior, prin intermediul instalației, a sunetului și a obiectelor personale, caiete de schițe, notații ale evenimentelor ce schimbă drumul artistului și pot decripta anumite stări pe care acesta le experimentează.

Sunetul este o parte  importantă a instalației, redând bruiajul exterior și interior la care artistul este supus. Cuvintele aproape indescifrabile care se aud reprezintă refuzurile și răspunsurile care se repetă la nesfârșit în subconștient. O subtemă a lucrării o reprezintă succesul; aici este interpretat ca o țintă obsesivă, halucinatorie, care nu face decât să participe activ la blocajul interior. Considerată a fi o cameră a minții, The Room invită privitorul să intre în mintea artistului, să fie pentru o secundă o altă persoană. Problematica pe care o propune instalația nu mizează pe interacțiunea cu spațiul intim al artistului, ci, mai mai curând, pe substituirea artistului de către privitor.  Este o încercare de metamorfozare, de preluare a unei părti din subconștientul altei persoane.

Parteneri: Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design, Specializarea Arte Plastice-Grafică, Anul III (Coordonator: Prof. univ. dr. Adriana Lucaciu)