Grădina TRIADE- Spațiu polimorf
Imaginați-vă un loc unde arta se întâlnește cu comunitatea în cele mai diverse forme: evenimente lunare de muzică, artă vizuală, arhitectură, poezie, teatru și proiecții de film. După 20 de ani de la deschidere, Parcul de sculptură TRIADE din Timișoara se transformă. O parte dintre sculpturile monumentale din piatrǎ care au constituit parte din cel mai mare parc urban de sculptură din România sunt mutate în locații noi, iar Grădina TRIADE devine un spațiu dinamic, de coagulare comunitară și formare a publicului din zona de vecinătate.
Institutul Cultural Francez, Asociația Centrul Cultural Plai, Universitatea Politehnica Timișoara, Școala Waldorf, Bienala timișoreană de arhitectură BETA, Asociația Culturală Auăleu, Asociația Braytim și Galeria Jecza – ne susțin în misiunea noastră de a revitaliza acest spațiu.
„Scopul nostru este să transformăm Grădina TRIADE într-un nod al diverselor tipuri de dialog cultural, o resursă de educație și un loc de întâlnire pentru comunitate”, – Sorina Jecza, președinta Fundației TRIADE.
Evenimente
SĂRBĂTOAREA CARTIERULUI. Concert în aer liber
vineri, 21 iunie, 19:00 – 22:00
Strada Fără Nume la Grădina Triade
sâmbătă, 6 iulie, 18:00
„Miorița” – spectacol de teatru AUĂLEU în Grădina TRIADE
joi, 31 octombrie, 19:30
joi, 14 octombrie
18:00 – Viziunile Grădinăresei de Ioana Nicoară
19:30 – live act muzicalo-vizual Makunouchi Bento x Sektainsecta
18:00 – Miki Velciov, inaugurare TABLA DE JOC, instalație land art
18:00 – Lucia Ghecu, Inaugurare lucrare interactivă Playground of self-made traps
___
Proiectul “Grădina TRIADE – spațiu polimorf” se derulează până la finele anului 2024 și este finanțat în cadrul programului Legacy Timișoara 2023 – ExCentric, prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, din sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.