Projektraum Donau

Evenimentul are loc ca parte a proiectului „Spațiul dunărean”, inițiat și coordonat de dr. Swantje Volkmann, referent cultural pentru Europa de Sud-Est la Muzeul Central al Dunării din Ulm. La Timișoara, expoziția este organizată în colaborare cu grupul de artiști „Noima” și cu Centrul Cultural German Timișoara.

Spațiile de proiecte sunt un mijloc dovedit de interconectare a artiștilor, de schimb de idei artistice și de prezentare a artei vizuale. Aceste locații sunt utilizate pentru expoziții, ateliere și performanțe artistice individuale și sunt supuse dorinței artiștilor de a-și prezenta lucrările altor artiști.

Punctul central al acestui proiect îl constituie valorile Europei, ce au inclus întotdeauna diversitatea culturilor și abundența limbilor. Bogăția artistică a regiunii și această diversitate a regiunii dunărene este evidențiată și în această expunere. 

După ce a fost lansat cu succes la Stuttgart în februarie 2015, „Projektraum Donau” a continuat în mai 2015 în Serbia și în România, cu două expoziții suplimentare.

Expoziția proiectelor artistice independente (Projekträume)

„Atelier Kafeto“ (Sofia/Bulgaria) și „Popup Project“ (Osijek/Croația)

Participanți

Osijek / Croația: Igor Lojnjak (curator); artiști: Miran Blažek, Robert Fižer, Vladimir Frelih,  Josip Kaniža, Mario Matoković, Ana Petrović, Dora Tomić

Sofia / Bulgaria: Bozhidar Boyadzhiev, Valentina Ivancheva, Valentin Balabanov-Bily, Vasil Abadjiev, Georgi Pasev, Emil Zheliazkov, Ivan Abajiev, IazarLyutakov, Petja Dimitrova, San Dokan, Simeon Stoilov, Ianko Atanasov

Parteneri :  Grupul NOIMA, Centrul Cultural German Timișoara

Parteneri Media : 24-FUN, timisoreni.ro, funkforum, Allgemeine Deutsche Zeitung, Banater Zeitung