Performance Gabriela Vanga – Corzi cosmice / Cosmic Strings, 700 lumânări

170 cm circumferința cununei împletite. Cât înălțimea celei ce împletește, moale, lumina – Gabriela Vanga.

Artista se exprimă prin acțiune, prin corp. Proiectează trăiri, le dă corporalitate prin performance.
Din mâinile sale, lumânarea din ceară modelează emoția. Împletite, lumânările gracile devin corzi-cunună, largi cât sufletul artistei. Arderea lumânării devine sinonimă cu arderea dinăuntru, cu spiritul luminos. Arderea e asemeni timpului ce trece, asemeni vieții care se consumă. Arderea este spirit viu, iar momentul arderii este puntea ce ridică corzile la rang cosmic.

Spunea Aurelia Mocanu cândva: „Faţă de foc, cel care jertfeşte tot ce e organic, ceara are cea mai blândă supunere. Se oferă prima, conţine flacăra, se îmbibă cu ea, alimentează focul. Ceara nu se face cenuşă, are speranţa într-o nouă modelare.”
Corzile din ceară ale Gabrielei Vanga promit înnoirea.

Pe 18 mai ne întâlnim la Cazarma U cu artista Gabriela Vanga. De la ora 18:00, Gabriela va susține performance-ul Corzi cosmice / Cosmic Strings, 700 lumânări în cadrul proiectului „după SCULPTURĂ / SCULPTURĂ după”, în spațiul PERFORMANCES – cam. 1-2 de la etajul unu.

Gabriela Vanga este cunoscută pentru abordarea sa multidisciplinară, care include sculptură, instalații, fotografie, video și pictură. Cu o creativitate debordantă și un stil neconvențional, Gabriela reușește să creeze opere de artă impresionante, care îmbină tehnica, estetica și semnificația, oferind o experiență vizuală și emoțională unică.

Este demn de menționat faptul că Gabriela Vanga a mai susținut un performance la Cazarma U în trecut, în 2015, în cadrul primei ediții ArtEncounters. Astfel, întâlnirea cu artista pe 18 mai este o ocazie unică de a descoperi și de a aprecia evoluția și diversitatea creațiilor sale în acest spațiu artistic.
Intrarea în Cazarma U se face de pe strada General Eremia Grigorescu.