Megalos Aselinos. Golful regăsit – Ioan Aurel Mureșan

“Aceasta este plaja mea!”. Un loc real, o plajă aflată pe insula Skiathos, prins pe pânză în culorile efemerității gesturilor, se mută în spațiul Galeriei Jecza la acest început de toamnă. Megalos Aselinos. Golful regăsit al pictorului Ioan Aurel Mureșan vă invită să retrăiți în imagini (și imaginație) vara, cu tot ce înseamnă ea la malul unei mări: jocul, repausul, înaintarea în apă, privitul în zare, odihna sub umbrelă, ieșirea din cadru.

Colecția de picturi pe pânză, curatoriată de Vladimir Bulat, s-a născut în urma unei călătorii estivale în Grecia. Megalos Aselinos este o plajă reală în Skiathos, iar Mureșan, atunci când a ajuns acolo, a declarat: “aceasta este plaja mea”!

Ioan Aurel Mureșan a transformat lucrurile văzute în prilej de act pictural pur, pretext de bucurie a gestului precis, care surprinde cromatic jocul, repausul, înaintarea în apă, privitul în zare, odihna sub umbrelă, ieșirea din cadru…

Privind doar, simți rarefierea aerului, dar și duritatea magmatică a pietrei, a rocilor barbare de pe mal, permanența locului și efemeritatea a tot ce mișcă, clipa ce cochetează cu statornicia, cu veșnicia, piatra – cu suflul.

Vă așteptăm alături de noi să descoperiți toate acestea, la vernisajul expoziției care va avea loc în 27 septembrie, ora 19:00, la Galeria Jecza în spațiul Jecza Projects (Calea Martirilor 1989 51/52).

Expoziția va fi deschisă în weekendul de început al expoziției Brâncuși, în fiecare zi, până la ora 22:00.