Diplomație în Cazarma U

Un grup de aproape 30 de ambasadori și consuli reprezentând țări din Uniunea Europeană și din afara ei a vizitat, duminică seară, expozițiile din cadrul proiectului după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după, găzduite în spațiul Cazarmei U din Timișoara sub semnătura Sorinei Jecza și a arhitectului Attila Kim.

„Am trăit această seară cu impresia că sunt la intersecția multor drumuri ce își deschid toate porțile spre noi. Surpriza ce le-a produs-o spațiul s-a convertit în bunăvoință, căldură, respect. Foarte încurajator sentimentul că aparținem unei lumi deschise”, a spus în ulterior întâlnirii Sorina Jecza, președinte al Fundației Interart Triade.

Aceasta a însoțit, alături de Andrei Jecza, directorul Fundației Triade, grupul de oaspeți care a parcurs toate cele patru expoziții permanente deschise în Cazarmă, în perioada 4 mai – 30 noiembrie 2023. La finalul vizitei, oaspeții – alături de primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz – au luat parte la o recepție organizată în curtea interioară a Cazarmei.

Vizita în Timișoara a celor aproape 30 de ambasadori și consuli reprezentând țări din Uniunea Europeană și din afara ei a cuprins o serie mai largă de activități, incluzând întâlniri și discuții cu mediul de afaceri local, dar și vizionarea mai multor expoziții din cadrul Programului Timișoara 2023, expoziția din cadrul programului după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după – Spotlight Heritage, precum expoziția de picturi și desene semnată Adrian Ghenie sau Bienala Art Encounters.

Proiectul  după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Programul TimCultura 2023.

Categorii

Arhiva

Categorii

Arhiva