Conferință de presă – după SCULPTURĂ / SCULPTURĂ după

Fundația Interart TRIADE și Attila Kim Architects au anunțat marți, 2 mai 2023, debutul proiectului după SCULPTURĂ / SCULPTURĂ după și a evenimentelor ce vor avea loc în cadrul acestuia în Timișoara timp de șapte luni, în perioada 4 mai – 30 noiembrie 2023.

Proiectul va aduce în această perioadă la Timișoara peste 70 de artiști ale căror lucrări prezintă perspectivele diverse în care se manifestă Sculptura și evoluția ei din ultimii 50 de ani. „Am ales acest titlu după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după pentru că acest după…după… sugerează evoluție, curgere, o trecere în forme succesive. Dar l-am ales și ca să vă provocăm”, a spus Sorina Jecza, președinte al Fundației Interart TRIADE, în deschiderea întâlnirii.

Evenimente din cadrul proiectului se vor desfășura în incinta Cazarmei U din Timișoara, acolo unde, pe parcursul celor șapte luni, vor putea fi vizitate patru expoziții permanente, expoziții temporare și vor avea loc mai multe activități conexe. „Ne-am concentrat pe istoria recentă a clădirii și trebuie să spun că a fost o provocare să readucem în circuit public, urban, o clădire ce este nevizitată de decenii și acum devine pol de interes în oraș”, a spus și Attila Kim, curator al proiectului alături de Sorina Jecza.

Proiectul este co-finanțat de către Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte și de către Consiliul Județean Timiș, prin Programul TimCultura2023, alături de acește instituții la susținerea proiectului contribuind mai mulți parteneri și sponsori.
« Implicarea în artă și cultură ne face să fim mai buni, mai educați. Suntem bucuroși că ne-ați ales parteneri », a spus Petru Opriș, reprezentantul UniCredit Bank, iar Narcis Georgiu, din partea Cramelor Recaș, a declarat că « ne dorim să fim mai mult implicați în artă. (…) Vom avea în cadrul acestui proiect două ateliere senzoriale, o premieră în România, și vă invităm să le descoperiți începând cu luna iunie ».
« Suntem prezenți aici cu Sportlight Heritage Timișoara. Ne bucură această colaborare și ne bucurăm că putem implica studenții în acest demers și în acest vibe », a spus conf.univ.dr. Florin Drăgan, Rectorul Universității Politehnica, parteneri în derularea proiectului, iar reprezentantul Catena a declarat că « prin această campanie sperăm să aducem Timișoarei și timișorenilor un sprijin prin care orașul să își promoveze imaginea în țară și străinătate ».

Programul evenimentelor după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după, în perioada 4 mai – 30 noiembrie 2023, va  fi următorul: miercuri-joi 11:00-19:00, vineri-duminică 12:00-20:00. Lista detaliată poate fi consultată și aici.

Categorii

Arhiva

Categorii

Arhiva