Webinar: PAINTING NOW / PICTURA, AZI

WEBINAR: DE CE IUBESC PICTURA?
25 noiembrie, ora 16:00 – 17:30

Pornind de la 3 manifestări artistice prezentate de către Fundația Triade și Galeria Jecza în cursul anului 2021, întâlnirea propune o punere în discuție a picturii, ca mediu de exprimare cu tradiție istorică, încercând o (re)evaluare a relevanței acesteia în contextul global contemporan.

Invitați
Liviana Dan – curator și critic de artă, prof.dr. Ruxandra Demetrescu – Universitatea Națională de Arte, Școala doctorală, Alina Șerban – curator independent.

Intervenții filmate
Constantin Flondor – pictor, Ioan Aurel Mureșan – pictor.

Inserturi filmate din expozițiile
Ioan Aurel Mureșan, Apud Magister, curator: Liviana Dan (26.11.2021 – 1 martie 2022), Constantin Flondor, Remember (11 martie – 15 mai 2022), Painting Now: on / off the grid, text de prezentare: Alina Șerban. Artiști expozanți: Guillermo Garcia Cruz, Andreas Fogarasi, Genti Korini, Anne Neukamp, Cătălin Pîslaru, Ivan Šuletić (16 noiembrie 2022 – 16 ianuarie 2023).

Moderatori
Sorina Jecza, Fundația Triade și dr. Diana Andone, Universitatea Politehnica Timișoara

Participanți invitați
Studenți și cadre didactice de la universitățile de artă din țară, curatori, critici și istorici de artă, artiști, iubitori de artă. Accesul la webinar este gratuit și este posibil pe bază de înregistrare aici.

__

Proiectul face parte din „Programul Cultural Timișoara 2023 — Capitală Europeană a Culturii” și este finanţat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.