Șezând la masă cu Brâncuși” – sesiune de povestiri cu Laura West

Creațiile artistice ale lui Constantin Brâncuși au revoluționat profund modul în care artiștii folosesc obiectele pentru a transmite nu doar frumusețea, ci și esența însăși a formei.

La exact mijlocul timpului pe care Fundația Interart Triade și Attila Kim l-au pus în Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 în formele sculpturii contemporane, vă invităm la o întâlnire specială. Vineri, 18 august, de la ora 18,30, sunteți așteptați în Cazarma U Timișoara să luați loc la masa la care sculptura marelui Constantin Brâncuși se va oferi ascultătorilor în poveștile Laurei West. Profesor Fulbright la Universitatea de Vest din Timișoara, Laura West va fi gazda unei călătorii extraordinare în opera marelui sculptor, într-un eveniment unic, în cadrul proiectului după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după.

“Proiectul după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după își completează demersul prin câteva evenimente ce vizează pregătirea publicului pentru întâmpinarea operei lui Brâncuși – parcurgerea unui drum de apropriere conștientă, asumată. Ne-am obișnuit să ne raportăm la marile valori ale culturii – fie că se cheamă Eminescu, Brâncuși, Enescu sau altfel – simplist encomiastic, cu “prefabricate” de gândire, or în cursul perioadei următoare cred că e important să ne uităm la sculpturile ce vor fi arătate la muzeu de-adevăratelea, punându-ne întrebări, iscodindu-le, poate, lăsându-ne ghidați de emoțiile proprii… Doar astfel vom trăi, cred, bucuria formatoare care ne poate duce la înțelegerea operei sale.” – Sorina Jecza, președinte Fundația Interart Triade.

Întâlnirea cu Laura West va avea loc în Cazarma U, în spațiul de la librăria Bufnițelor și va fi urmată de discuții libere. Veți asculta povești captivante și veți putea afla cum pasiunea lui Brâncuși pentru formă i-au influențat cercetarea și propriile opere de sculptură.
Participarea este gratuită și necesită înregistrare.
Află mai multe detalii despre eveniment aici.

Laura West este profesor Fulbright la Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Salisbury din Maryland, SUA și este recunoscută ca savant și cercetător specializat în sculptură, turnare metalică și fabricare digitală. Atrasă de România mai întâi pentru dragostea ei de Brâncuși, aceasta a revenit ulterior îndrăgostită de oamenii și cultura României. Prof. Laura West a predat scanarea 3D și imprimarea 3D la Facultatea Arte și Design din Timișoara și a organizat o expoziție internațională și o conferință care au adus aici artiști și opere de artă din întreaga Europă și Statele Unite. Laura West își va încheia bursa Fulbright la Timișoara în ianuarie 2024 cu o expoziție personală despre lucrările de sculptură inspirate din cercetările sale aici.