ex-Peau-sition – lucrare de Mădălina Dan

Coregrafii tactile inspirate de lucrări prezente în Cazarma U – zece sculpturi și două lucrări din opera lui Brâncuși, reluate de la Bozar și prezente la Timișoara – vor fi compuse și performate de Mădălina Dan pentru expoziția ”după SCULPTURĂ/ SCULPTURĂ după”, între 14-16 septembrie.

Teme ca formă, dinamică, mișcare, volum, textură vor fi transpuse în sfera non-vizuală, tactilă și senzorială și vor fi îngemănate cu substanța anatomică, organică, somatică, imaginativa a corpului uman.

Orar performance: 14-16 septembrie (joi, vineri și sâmbătă) în intervalul orar 14:00 – 17:00. Locație – Cazarma U, etajul 1, spațiu performance.

Intrarea este gratuită, dar numărul de locuri este limitat la trei participanți pe oră. Pentru a vă asigura un loc, rezervați-l acum aici.

Lucrarea „ex-peau-sition” se încadrează în sfera esteticii și artei senzorial-tactile și este o extensie a lucrării “The Agency of Touch”*, adaptată și gândită pentru cadrul expozițional după SCULPTURĂ / SCULPTURĂ după. Lucrarea a fost creată și prezentată pentru prima dată în cadrul expoziției “Brâncuși-Sublimarea formei” de la Bozar, în cadrul Festivalului Europalia 2019.

Dacă, din motive neprevăzute, nu puteți participa, vă rugăm să ne informați cu cel puțin 24 de ore înainte.

Evenimentul este generos susținut de Bioclinica.

Imagine cover de Gabriela Iacob